Dierenkliniek Bornego

Dierenkliniek Bornego

Beurtschip 3 8447 CL Heerenveen telefoon: 0513 623 350
kliniek

Kliniek


Onze kliniek is gevestigd aan het Beurtschip 3 in Heerenveen. Wij zijn een kliniek voor gezelschapsdieren (hond, kat, cavia, konijn en andere in huis gehouden dieren) en verzorgen de veterinaire hulp voor paarden.


Uw huisdier wordt bij ons met de allergrootste zorg omringd. Om uw huisdier (en u zelf) gerust te stellen mag u er bij blijven gedurende het onderzoek en meestal ook tijdens de narcose.

kliniek1Wanneer u onze praktijk bezoekt, meldt u zich aan de balie. Hier wordt uw huisdier ingeschreven en kunt u terecht voor informatie, (herhalings-) recepten of het maken van een afspraak. In de wachtruimte kunt u onder het genot van een kopje koffie of thee (zelfbediening) onze wisselende kunstexpositie bekijken.


Consult op afspraak!
Om u optimaal van dienst te kunnen zijn, behandelen wij uw huisdier alleen op afspraak. De voordelen hiervan zijn: minimale wachttijden, minder stress voor uw huisdier door een minder volle wachtkamer en meer tijd voor u en uw huisdier. Aan een consult op afspraak zijn geen extra kosten verbonden. Een afspraak maken kan telefonisch of persoonlijk tijdens de openingstijden van de kliniek.Openingstijden
maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 19.00 uur.

Medicijnen en voer

We beschikken over een ruim assortiment medicijnen, diervoeders, vlooien- en wormmiddelen. Afhalen kan tijdens de openingstijden van de kliniek.

Onderzoek

Om tot een diagnose te komen, maken we gebruik van diverse onderzoeksmethoden. Zo is de kliniek o.a. uitgerust met geavanceerde apparatuur voor bloedanalyse, echografie en rontgenologie. Eveneens verzorgen wij op de kliniek controlebezoeken voor gezelschapsdieren. Bijvoorbeeld HD-/ED-rontgenfoto’s, waarvoor onze dierenarsten erkend zijn door de Raad van Beheer. Ook het bepalen van het juiste dekmoment met een progesterontest, spermaonderzoek voor KI en drachtigheidsecho’s behoren tot de mogelijkheden.

Behandeling

Ons dagelijks operatieprogramma bestaat naast algemene chirurgie ook uit orthopedische operaties.

apotheekVoor behandeling door middel van medicatie beschikken wij over een eigen apotheek. Soms dient een behandeling aangevuld te worden met een ondersteunend
dieet. Voor advies hierover kunt u terecht bij onze assistentes, die een speciale opleiding tot dietiste hebben gevolgd.

Opname
Onderzoeken en behandelingen worden zo veel mogelijk poliklinisch uitgevoerd. Soms is het echter beter dat uw huisdier wordt opgenomen. Onze opnameruimte is voorzien van ruime hokken en vloerverwarming.

Dierenambulance
Binnen de gemeente Heerenveen kunt u gebruik maken van de diensten van de Dierenambulance als vervoermiddel (telefoon 06-21578058).

Uitlaatmogelijkheden

Naast de praktijk bevindt zich een groot uitlaatveld voor uw hond. Houdt u er echter rekening mee dat in het geval van een echografie of urineonderzoek een volle blaas gewenst is!

Kosten

Voorafgaand aan een onderzoek of behandeling kunnen wij voor u een kostenschatting maken. Onvoorziene kosten komen echter voor. Gemaakte kosten voor gezelschapsdieren dienen direct na het consult of het ophalen van het dier te worden voldaan. Dit kan contant, met chipknip of PIN.


<< terug
Weekenddiensten

Hier zijn onze weekenddiensten.


Laparoscopisch opereren

Wij bieden nu deze mogelijkheid in de kliniek aan.


WEBSHOP voor uw huisdier

Online zorg van Dierenkliniek Bornego!


Konijnen enten

Nieuw vaccin tegen Myxomatose en VHS


Digitale röntgen
Sinds kort beschikken wij over een digitaal röntgenapparaat.

Trimmen van uw hond en kat

Klik voor meer informatie.


Pup en Kitten Info-spreekuur

elke dinsdagochtend van

11.30 tot 12.30 uurVolg ons nu ook op Facebook!

Facebook-icon100

Vormgeving en realisatie: Wiep van der Meulen | Powered by Knooppunt
algemeen